Login
 
   
Pretraživanje
   
   

 
 
NOVOSTI
ČLANCI
  Google
 
Pratite nove članke na vašem portalu
 
 
  česta pitanja  

Ovo su česta pitanja naših dosadašnjih klijenata, na koja Vam donosimo odgovore za jasnije i potpunije korištenje usluga.

1) Što je to Kastav.info?

Kastav.info je Internet portal koji ima na jednom mjestu predstavljene sve poslovne subjekte grada Kastva i okolice. Baza sa novim poslovnim subjektima se svakodnevno nadopunjuje, a glavna misija portala je predstaviti poslovne subjekte što potpunije i detaljnije (slikom, tekstom, videom.), kako bi potencijalni kupac mogao pronaći što više kvalitetnih i korisnih informacija koje će mu poslužiti prije nego se odluči na neku akciju tj. kupnju!

2) Zašto da budem na Internetu?

Prednosti Interneta u odnosu na druge oblike medija su mnogostruke. Portali koji objedinjuju jedno područje učinkovitiji su oblik promocije pojedinog poduzeća ili obrta u usporedbi s ostalim propagandnim medijima. Internet nudi mnoge prednosti, primjerice za razliku od klasičnog kataloga čija je izrada skupa i dugotrajna, troškovi realizacije za promociju putem Interneta su znatno niži jer nema troškova distribucije i tiska.
Ključna razlika i prednost u odnosu na klasične načine promocije je u tome što se Internet sadržaj vrlo lako i brzo mijenja i može biti stalni izvor svježih informacija. Internet je interaktivan medij i kao takav pruža mogućnosti predstavljanja tekstom, slikom, videom i sl. Prije je Internet bio jedan od medija koje ste mogli izabrati, a danas je Internet potreba!

3) Moram li posjedovati računalo i znati se koristiti Internetom?

Da biste bili jedan od korisnika na našem portalu, čak ne morate imati računalo niti se morate znati služiti Internetom. Sve materijale za unos koje želite dodatno objaviti možete dostaviti i poštom ili faxom, a mi ćemo ih za Vas obraditi i prilagoditi za Internet. Naknadne promjene su uvijek moguće koje ćemo odraditi u kontaktu sa Vama. Za Vas je jedino važno da se Vaši klijenti spajaju na Internet.

4) Moji klijenti se uopće ne služe Internetom!

Možda danas još ne, ali već sutra mogli bi početi. Ako i ne počnu, treba mislit na nove i moguće potencijalne klijente (kupce), kojima Internet predstavlja jedini i najbolji izvor informacija. To svakako treba uzeti u obzir. Uostalom tko kaže da će Vaši današnji klijenti već sutra biti još uvijek Vaši? Konkurencija je udaljena samo nekoliko klikova mišem.

5) Imam Internet stranice, kakve koristi imam od Kastav.info portala?
Kao što smo već rekli; postojanje na Internetu je kao život u šumi, nitko vas ne vidi i ne čuje ako niste dovoljno jaki ili glasni. Imati vlastitu Internet stranicu ne znači da ćete imati posjete i da će Vas netko pronaći. Kastav.info kao ciljani Internet Portal koji se obraća globalnom tržištu, kroz smislene i jasno definirane kategorije pomaže upravo u tome, omogućava svim posjetiteljima i korisnicima brže i lakše pronalaženje Vaše djelatnosti kojom se bavite, usluge i proizvode koje nudite, što će ih u konačnici dovesti do Vaše Internet stranice gdje se nalazi Vaša cjelokupna ponuda proizvoda i usluga.

6) ©to dobivam prikazivanjem mojega poduzeća/obrta na stranici Kastav.info?


Neke od prednosti predstavljanja Vašeg poduzeća ili obrta na portalu Kastav.info su:

- kompletna Internet stranica koja se sastoji od 2,3,4 ili 5 stranica, ovisno o paketu usluga.
- dobivate korisničko ime i lozinku tako da možete samostalno ažurirati sve podatke, mijenjati slike, unositi novosti i informacije na Vašu stranicu.
- Vaš logo tvrtke je pozicioniran i uvijek vidljiv na početnoj stranici www.kastav.info portala. Za samo jedan klik dolazi se na vašu stranicu unutar Kastav.info portala.
- adresa oblika www.kastav.info/vas_naziv
- ukoliko već imate svoju Internet stranicu, Kastav.info doprinijeti će pronalaženju i povećanju posjećenosti vaših vlastitih web stranica na poznatim tražilicama.
- registrirani poslovni subjekti su posebno izdvojeni na Kastav.info portalu. S obzirom na broj poslovnih subjekata koji djeluju na području grada Kastva, postoji veća vjerojatnost da će neki korisnik pronaći upravo takve izdvojene poslovne subjekte, jer će biti pozicionirani visoko na vrhu, tj. iznad svih ostalih poslovnih subjekata.
- registrirani poslovni subjekti su puno bolje pozicionirani na tražilicama od onih ostalih, jer svakog registriranog klijenta prijavljujemo po ključnim riječima koje su bitne za njego poslovanje.

7) Mogu li prikazati svoje poduzeće/obrt u više kategorija unutar KATALOGA na portalu Kastav.info ?

Naravno, mnogo poduzeća i obrta djeluju u više grana djelatnosti, te je iz tog razloga predviđen upis u više različitih ili sličnih kategorija djelovanja. Zakupom i pretplatom na jedan od paketa taj broj je neograničen. Ovo je samo jedna od niza usluga koje dobivate pretplatom na jedan od naših paketa. Pogledajte našu cjelokupnu ponudu.

8) Što dobivam ako odaberem neki od paketa?

 Svaki je paket namijenjen za različite potrebe korisnika; neovisno da li posjedujete ili ne posjedujete Internet stranice svaki od paketa ima svoju funkciju i sadržaj. Ako već posjedujete Internet stranicu tada je Start paket dobro rješenje, njime dobivate "Info" stranicu i "Kontakt" stranicu, te putem njega povećavate broj ulaza na svoju Internet stranicu na kojoj imate detaljan opis Vaših proizvoda i usluga.
Optimal paket daje mogućnost uz "Info" stranicu i "Kontakt" stranicu dobiva i stranicu sa dodavanjem "Novosti" koje se dešavaju unutar poduzeća ili obrta, ali isto tako poslovni subjekt ima mogućnost da sam može administrirati svoju stranicu i u svakom trenutku ima mogućnost promjene svega što se nalazi na stranicama.
Professional paket namijenjen je onima koji žele u potpunosti upravljati svojom Internet stranicom i proizvodima gdje uz "Info" stranicu, "Kontakt" stranicu, "Novosti" stranicu dobivate i "Asortiman" stranicu" gdje možete predstaviti i ažurirati sve promjene za najmanje 15 proizvoda (i više) ili usluga iz Vašeg asortimana. Izborom ovoga paketa Vaši potencijalni klijenti imaju mogućnost željeni proizvod ili uslugu dodati u košaricu, te poslati upit za konkretni proizvod direktno na vašu e-mail adresu.
Start PLUS paket- uključuje kompletan Start paket uz video promociju u trajanju od 60 sekundi.
Optimal PLUS paket - uključuje kompletan Optimal paket uz video promociju u trajanju od 120 sekundi i modul 6 kockica na početnoj stranici koji je uključen u paket.
Professional PLUS paket- uključuje kompletan Professional paket uz video promociju u trajanju od 180 sekundi, modul 12 kockica na početnoj stranici koji je uključen u paket, te mogućnost postavljanja ankete u trajanju mjesec dana.

9) Koje sve podatke i informacije mogu objaviti i da li sam tekstom ograničen kod unosa?

Na svoje Internet stranice možete unositi neograničeno puno teksta, tj. onoliko teksta koliko Vam je potrebno.
O svom poduzeću/obrtu možete objaviti sve podatke koji su bitni:

 • naziv i logo poduzeća/obrta
 • adresa, grad, županija, kontakt osoba, telefon, fax, e-mail adresa, Internet adresa
 • opis djelatnosti kojima se bavite, usluge i proizvode koje nudite
 • u rubrici "O nama" možete nešto napisati o sebi (posjedovanje certifikata, dobivene nagrade, sudjelovanje na sajmovima, tradicija, broj zaposlenih itd).
 • u rubrici "Proizvodi i usluge" možete navesti i reći o vašim proizvodima i uslugama kojima se bavite, ono što vi mislite da je značajno za potencijalnog kupca.
 • ukoliko ste korisnik Professional paketa imate mogućnost dodatno prikazati Vaše proizvode i usluge na stranici ASORTIMAN kroz detaljan opis vaših proizvoda i usluga kroz opisni tekst i slike koje se uvećavaju za bolji i potpuniji prikaz onoga čime se vaše poduzeće/obrt bavi. Ovdje možete postaviti link za još potpuniji opis koji vodi na vašu Internet stranicu gdje su proizvodi i usluge detaljnije opisani i nalaze se njihove specifikacije.
 • Vaše izdvojene pogone (poslovnice, trgovine, skladišta i slično)
 • u referentnoj listi možete ako želite navesti Vaše značajnije poslovne partnere ili referentne radove.

10) Kako promijeniti podatke na mojoj Internet stranici?

Za to su Vam potrebni pristupni podaci za spajanje (korisničko ime i lozinka) koje ste dobili ako ste naš registrirani korisnik. Nakon toga, u gornjem desnom kutu kliknite na Login ( ili Korisnički meni) i unesite Vaše pristupne podatke za spajanje na stranicu. Nakon toga možete raditi sve promjene na vašoj stranici. Sam postupak promjena je krajnje jednostavan, samo je važno da sve promjene obavezno spremite klikom na dugme SPREMI. Ukoliko naiđete na poteškoće možete koristiti i čarobnjaka koji se nalazi unutar stranice ili nas kontaktirati za pomoć.

11) Da li mogu sam mijenjati osnovne i dodatne podatke o poslovnom subjektu?
Mogućnost administracije imaju svi poslovni subjekti koji su zakupili Optimum i Optimum PLUS, te Professional i Professional PLUS paket, oni u svakom trenutku mogu mijenjati sadržaj na njihovim stranicama i dodavati novosti, slike i tekst.

12) Kako koristiti pretraživač, tj. naći neki poslovni subjekt na portalu Kastav.info?

Do određenog poslovnog subjekta možete doći na jedan od sljedećih načina:

 1. Prvi i najbolji način je taj da se kod otvaranja portala Kastav.info, logo poslovnog subjekta nalazi odmah u prvom planu na početnoj stranici unutar slova K (koji označava Kastav). Prije nego posjetitelj klikne na određeni logo pojavljuje se kratki opis čime se određeno poduzeće/obrt bavi i koje usluge nudi, što će potencijalnom kupcu biti od izričite koristi kod pretraživanja.
 2. Drugi način je pretraživanje putem KATALOGA. Naša misija je bila napraviti portal sa što jednostavnijom navigacijom za korištenje, a s druge strane da bude vizualno privlačan i koristan svim posjetiteljima. Da li smo u tome uspjeli prosudite sami. Portal posjeduje 20 glavnih kategorija, smisleno podijeljenih u podkategorije, a svaki posjetitelj stranice može u samo 3 klika vrlo jednostavno doći do svakog poslovnog subjekta koji djeluje na području grada Kastva. Vrlo korisno, zar ne?
 3. Treći način je pretraživanje putem tražilice u gornjem desnom kutu. Jednostavno upišete naziv poduzeća/obrta kojeg pretražujete i rezultat koji ćete dobiti je mjesto ili kategorija u kojoj se traženo poduzeće/obrt nalazi na portalu.
 4. Četvrti način na koji se može pronaći određeni poslovni subjekt i cjelokupna njegova ponuda je direktnim upisivanjem Internet stranice koju svaki registrirani poslovni subjekt posjeduje, čime se direktno otvara stranica poduzeća/obrta kojeg tražite. Primjer: www.kastav.info/naziv_firme
 5. I posljednji peti način, nikako manje važan je putem važnijih tražilica (google, yahoo, pogodak i dr. ) upisivanjem naziva poduzeća, mjesta ili drugih pojmova kao što su određeni proizvodi i usluge.

13) Nisam našao svoje poduzeće/ obrt?

Najlakši put kako možete provjeriti da li ste uvršteni na portal www. kastav.info je da u tražilicu upišete naziv svojega poduzeća ili obrta. Rezultat koji ćete dobiti je smještaj u jednu od kategorija kojima se vaše poduzeće/obrt bavi i gdje se ono nalazi na portalu. Ako dobijete poruku ""Pretraživanje nije dalo rezultata, pokušajte ponovno"". možete nas kontaktirati i uvrstit ćemo vas besplatno u jednu od kategorija u kojima vaše poduzeće/obrt posluje.

14) Da li se nakon isteka pretplate moji podaci brišu?

Ne, ali ostaju vidljivi samo osnovni podaci o poslovnom subjektu. Potrebno je samo produžiti registraciju i svi dodatni podaci će ponovno postati vidljivi.

15) Kako će neki posjetitelj portala Kastav.info znati da imam Video prezentaciju poduzeća/obrta na mojoj Internet stranici, naspram onih koji to nemaju?
Svaki posjetitelj portala Kastav.info moći će odmah uočiti one poslovne subjekte koji posjeduju MODUL (njihov Logo) na početnoj stranici na koji ćemo postaviti simbol kamerice koja će predstavljati sve poslovne subjekte sa video prezentacijom poduzeća/obrta i koji će voditi direktno na njihove web stranice.

16) Da li je moguće da se na mojoj prezentacijskoj Internet stranici prikazuje više od jednog video prikaza koji dolazi sa paketom PLUS?
Ukoliko smatrate da želite kroz potpuniji i duži prikaz videom prezentirati Vaše poduzeće/obrt tada možete zakupiti dodatnu video prezentaciju po važećem cjeniku. Broj video prikaza nije ograničen.

17) Da li se slikanje i snimanje posebno naplaćuje ili je uključeno u cijenu usluga?

Slikanje i snimanje uključeno je u cijenu usluga. No ukoliko poslovni subjekt posjeduje fotografije ili video snimke zadovoljavajuće kvalitete možemo ih objaviti na portalu www.kastav.info.

Nadamo se da smo Vam kroz dane odgovore na često postavljana pitanja olakšali korištenje usluga na poduzetničkom portalu grada Kastva.